MØBELTAPETSERERKURS, INFO OG KURSPLAN.


En kursplan til det nye kurset. Ved interesse, send oss en mail for påmelding.

MØBELTAPETSERERKURS. Se fra et tidligere kurs HER

Møbeltapetsering                      
Kursnr:     0134
Dato:        xx.xx.xx – xx.xx.xx                                                               
Uke:         xx-xx
                                                                                                

 

 
 
Arbeidsform:
 
Fellesundervisning og mye individuell rettledning
 
 
    
 
Tlf.:             69 18 89 20
 
Adresse:     Fredriksfrydveien 2, 1792 Tistedal - Halden
 
E-post:        post@kias.no
Web site:    www.kias.no
 
Påmelding til kurs Møbeltapetsering Kursnr: 0134 Dato: xx.xx.xx – xx.xx.xx Uke: xx Klokka 17.00  Her kan du lære enkel stopp og trekk av dine egne stoler. Gjerne antikke stoler. Treverket bør være i orden. Du kan låne en del håndverktøy. Lærer skaffer materialer. Materialkostnad til et spisestolsete med fjærer er ca. kr 650-750.- + møbelstoff.  En trenger ingen erfaring for å vere med på kurset.  Kursplan: Å gi deltakerene innføring i møbeltapetsering. 
 
Mål: stoppe - trekke om egne stoler. 
Ant. timer: 20 
Ant. timer u/lærer: 10 
Spesielle krav: Ingen 
 
Innhold/dagsplan: Mandag 17.00-21.00 uke xx-xx  Onsdag 17.00-21.00 uke xx-xx  Torsdag 17.00-21.00 uke xx Siste kursdag er på en Onsdag, dette er fra 17.00 til ca 19.00
 
det kreves minimum 6 påmeldte for at kurset skal gjennomføres, og max 10. 
Kurset er et grunnkurs og omfatter i første rekke fast-stopp madrassering og omtrekking av egne seter/stoler. For noen kan det være aktuelt å prøve seg på fjærsetting/snøring/stopp/trekk av for eksempel en biedemeyer-stol eller sete. 
Enkle stoler uten stopp på armlener, med sete/rygg for omtrekking vil også være en mulig arbeidsoppgave.  Treverket på møblene bør være i stand, Det blir liten tid til liming og overflatebehandling. Div. teknikker og materialkunnskap integreres i kurset, litt teoristoff, material/arbeidsbeskrivelse blir utdelt.
 
Studiematriell: Vi har håndverktøy og luftpistoler til utlån. 
 
Verktøy som deltagerene bør ta med er: Saks, avbiter, knipetang, liten snekkerhammer (pen-hammer), evt. klubbe, målband.  Stoff til trekking må heller ikke glemmes, dette kan bestilles gjennom oss. Vi har stoffprøver og prislister, eller kjøpes på verkstedet vårt hver dag mellom 09.00 og 16.30. 
 
Vi har/skaffer også div. Materialer, Materialkostnad til et spisestolsete med fjærer er ca kr 700.- + Møbelstoff.  I forhold til dette hadde det vært fint om vi på forhånd visste noe om arbeidsoppgavene. 
 
Gi beskjed til : Kalesje & Industrisøm AS på 69188920 
 
Arbeidsform: Fellesundervisning og mye individuell rettledning KursPris: 
 
 
 
 
Tlf.:47 37 24 06