Litt om tidligere møbeltapetsererkurs 

 

De på dette kurset var: Agnethe Førrisdahl, Monika Torkilsen, Kari Lassen og Torgeir Andreas Lie 

Vi møtte opp forventningsfulle og klare til å jobbe. Tilsammen er det 27 stoler og 1 sofa som skal trekkes på 40 timer. Alle kursdeltagerene untatt 1 forventer å bli helt ferdige med det de har tatt med seg på kurset, den siste forventer å bli nesten ferdig. 

Deltagerne setter spent i gang med å ta av det gamle stoffet og alt annet som skal av, de jobber så støvføyken står, bokstavlig talt. En av deltagerene synes det er utrolig mye støv og skitt inne i stolen sin, å gleder seg til å få dette vekk.

Timene og dagene går å det er mye jobb før møblene kan stoppes og trekkes. Humøret er på topp. Alle på kurset koser seg og Torgeir skulle ta med seg vaffelrøre neste gang, å det hadde han også. Fra denne kurskvelden har vi hatt med oss kaker i tur og orden, så det ble mye kakespising. Det har vært vaffler, kanelsnurrer, Pizzasnurrer, formkaker og winerbrød, kake med is, mere vaffler, sjokoladekake, en supergod kake med masse friske bær og marsipankake, så det var ikke langt unna et kake/dessert kurs.

Så var det på tide å begynne stopping og trekking. Stopping tar sin tid som alt annet, å det gjør jammen i meg trekkingen også. Det var en av kursdeltagerene som ble helt ferdig, 1 som ble nesten ferdig og 2 som har en god del igjen, men nå har de jo fått en innføring i det grunnleggende også har de kjøpt noe verktøy, så da er det bare å fortsette hjemme.

 

 

 

 

 

 

Fra et tidligere møbeltapetsererkurs.

 

Agnethe Førrisdahl

Jeg synes kurset har vært veldig bra, jeg viste ikke hva jeg gikk til, så jeg hadde ikke noen spesielle forventninger, men jeg ble overasket over hvor lang tid ting tar, trodde jeg skulle rekke mye mer, kurset har vært veldig artig, skal prøve meg på samme stolen hjemme, for nå vet jeg jo hvordan jeg skal gå fram. det kan bli noe venting, men det begrenser seg jo litt hvor mye en kan rekke, ellers var det et veldig bra kurs.

Agnethe hadde med seg spisestuestoler og en lenestol som hun skulle trekke under kurset.

       
       

 

 

Monika Thorkilsen

Kurset har vært veldig morro og lærerikt, har fått noen aha opplevelser om at det tar lengere tid en forventet og det er mye jobb. Men jeg vil anbefalle andre å bare hoppe i det, meld dere på kurs, det er morro å kunne se oppbyggingen av møblene, og hvordan de ser ut inni, det er mye rart å se der, ting som du vanligvis ikke tenker over. Jeg hadde ingen spesielle forventninger, har lært det jeg har trengt å lære. Det var morro å se andres møbler også, så har jeg lært mange gode triks og fått noen bra tips som jeg kan bruke videre på andre møbler.

Monika hadde med seg spisestuestoler som hun skulle trekke under kurset.

       
       

 

 

 

Kari Lassen

Jeg synes kurset har vært bra, på en måte skulle jeg ønske at jeg hadde med meg noe annet, da jeg så hva de andre har jobbet med, det er morro å se hvordan møbler ser ut inni også, har lyst til å prøve meg videre, det var morro å se hvordan du (lærer) stopper, former og fikser. Jeg har lært mye småtriks som er bra å kunne, hyggelig med 4 deltagere og bra oppfølging, jeg har fått hjelp med en gang det har vært noe. Man blir ikke utlært av et møbeltapetsererkurs på 40 timer, men jeg har lært mye om hvordan ting gjøres. kurset har gått bra, det har vært helt topp, men jeg trenger fortsatt øvelse på mye.

Kari hadde med seg stoler som hun skulle trekke under kurset.

       
       

 

 

 

Torgeir Andreas Lie

Jeg synes kurset har vært positivt og det har vært et hyggelig kurs med hyggelige mennesker alle sammen, jeg har lært mye nyttig, mye forskjellige ting, vi har fått bra veiledning og jeg føler at jeg har fått max ut av kurset, det var bra at det var ofte, mandag, onsdag og torsdag, for da glemmer man ikke ting som man kanskje gjør på kurs med lang tid mellom kursdagene, det var et sosialt koselig kurs og jeg kunne godt tenke meg å bli med på flere kurs, send meg en mail, så melder jeg meg på neste kurs også, sier Torgeir, som har meldt seg på et annet Møbeltapetsererkurs en gang tidligere, der kursholder ble syk, så dette var det første kurset han har vært med på. Jeg har kommet 1/2 time-time før hver kursdag, det at vi har hatt den muligheten synes jeg var veldig bra, da kunne jeg komme å gjøre ting jeg viste hvordan man skulle gjøre for å komme ajour, det er alltid godt å ha noe å gå på, avslutter Torgeir, som også lurer på om vi kommer til å kjøre noe kurs i Halden.

(Det vet vi ikke enda, ved nok påmeldte fra halden kan vi nok kjøre eget kurs i Halden også)

Torgeir hadde med seg 2 stoler og en sofa som han skulle trekke om på kurset.